Ga strijd aan met ziektekiemen in de badkamer

Dat allerlei bacteriën in openbare toiletten in overvloed aanwezig zijn, is wel duidelijk. Maar in uw eigen badkamer zou u die ongewenste ziektekiemen toch onder controle moeten hebben – of niet? Het antwoord is dat ook hier ziekteverwekkers kunnen voorkomen. De oorzaak is vaak dat bij het reinigen vooral aandacht wordt besteed aan de wc, de wastafel en het bad. Maar geen paniek, een volledig kiemvrije woning is niet mogelijk, en is ook niet noodzakelijk. In de eigen badkamer kan men de ongewenste huisgenoten met enkele eenvoudige hygiënemaatregelen in toom houden.

Reinigingsmiddel en -doek in de schone badkamer

Tips voor minder ziektekiemen in de badkamer

 • In vochtige handdoeken en badhanddoeken voelen bacteriën zich geweldig goed. Zorg er daarom voor dat handdoeken vrij hangend kunnen drogen en was ze minstens eenmaal per week op een temperatuur van minstens 60 graden.
 • Tandenborstels zijn niet te onderschatten als bacteriënhaard. Daarom moeten ze om de twee à drie maanden worden vervangen. Bovendien moeten ze zo worden bewaard dat ze goed kunnen drogen.
 • Wc-deksel altijd sluiten. Bij elke spoelbeurt worden bacteriën de lucht in geslingerd en in de hele badkamer verspreid.
 • Bacteriën houden van vocht. Zorg daarom zelf altijd voor voldoende ventilatie in de badkamer of controleer of het ventilatiesysteem correct werkt.
 • Op douchegordijnen groeien vaak schimmels. Zorg er daarom voor dat het gordijn na het douchen volledig kan drogen en was het regelmatig in de wasmachine. In principe is een glazen douchewand op termijn hygiënischer.
 • Deurgrepen, bedieningsplaten en lichtschakelaars mag u bij het poetsen niet vergeten.
 • Douches en baden na gebruik altijd droogwrijven, om micro-organismen geen kans te geven.
 • Op siliconenvoegen ontwikkelen zich na verloop van tijd heel wat ziektekiemen, ook al zien de voegen er op het eerste gezicht schoon uit. Daarom moeten deze regelmatig worden gereinigd met een reinigingsmiddel op basis van azijn en met heet water.
 • Douchekoppen niet vergeten. In douchekoppen ontstaan al snel ziekteverwekkers. Daarom is het raadzaam om de sproeiopeningen vóór het douchen met heet water door te spoelen. Het water moet idealiter een temperatuur van 60 graden hebben.
 • Poetsdoeken vaker met een kookwasprogramma in de wasmachine wassen en bovendien specifieke doeken enkel voor de badkamer gebruiken. Wie niet met vuur wil spelen, gebruikt voor de reiniging van de wc bij voorkeur een specifieke doek met een andere kleur.
 • Ook in badmatten hopen haren en vuil zich snel op. Schud ze regelmatig uit en was ze op een hoge temperatuur.
 • Badsponzen , die men graag bij het baden gebruikt, zijn eigenlijk niet beter dan keukensponzen. Ze moeten dus regelmatig worden vervangen.
 • Ook make-up penselen en -borstels moeten gereinigd worden – u wast ze best af en toe met een beetje shampoo.

Deel 1: Vlekken in de badkamer door haarkleur- en bleekmiddelen
Deel 2: Vlekken in de badkamer door hygiëne- en badkamerreinigingsmiddelen
Deel 3: Vlekken door nagellak en nagellakremover
Deel 4: Vlekken in de badkamer door kalk- en silicaataanslag
Deel 5: Vlekken in de badkamer door WC-reinigers en tabs

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Badkamerproducten

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer