Over ons

Geberit is 50 jaar actief in België, maar kijkt vooral vooruit “Sterke band met klanten blijft speerpunt nummer één”

Geberit gebouwen te Meise

Precies 50 jaar geleden zette het van oorsprong Zwitserse Geberit zijn eerste stappen in de Belgische markt. Het begin van een succesverhaal, zo bleek. Door een niet-aflatende ontwikkeling van innoverende en kwalitatieve producten met een uitstekende reputatie groeide het bedrijf naar een Europese marktleiderspositie in de wereld van sanitaire producten. Tevreden achteroverleunen is er echter niet bij: Geberit richt de blik op de toekomst en wil in de volgende halve eeuw alleen maar beter doen.

“Een sterke band met onze klanten is essentieel voor hun succes en we staan hen daarom bij met degelijke planning, logistiek, installatie, productonderhoud en snelle en doordachte technische ondersteuning. Onze recente verhuis naar een nieuw gebouw in het Brixius Businesspark in Meise zet die ambitie kracht bij”, vertelt José Wyns, Algemeen Directeur van Geberit België.

Europese marktleider voor sanitaire producten

De wereldwijd opererende Geberit Groep is Europees marktleider op gebied van sanitaire producten. Geberit werkt als een geïntegreerde groep met een zeer sterke lokale aanwezigheid in de meeste Europese landen, en biedt de hoogste meerwaarde op het vlak van sanitaire technologie en keramische badkamerartikelen.

Het productienetwerk telt 26 productievestigingen, waarvan 4 overzees. Het hoofdkantoor van de groep bevindt zich in Rapperswil-Jona, Zwitserland. Met ruim 12 000 medewerkers in bijna 50 landen, behaalde Geberit in 2021 een netto-omzet van CHF 3,5 miljard. De Geberit-aandelen zijn genoteerd op de Zwitserse beurs (SIX); in 2012 werd het Geberit aandeel opgenomen in de SMI (Swiss Market Index = Zwitserse beursindex).

Geberit zorgt voor levenskwaliteit

Bruine ogen kijken in de verte

Duurzaamheid is altijd erg belangrijk geweest voor Geberit en maakt deel uit van de identiteit van ons bedrijf. We streven naar een evenwicht op het gebied van milieu, economische factoren en sociale kwesties.

Milieuvriendelijke, grondstofbesparende en duurzame producten, oplossingen voor ecologisch bouwen zijn al vele jaren belangrijke thema's voor Geberit. Net zoals productieprocessen die het water- en energieverbruik minimaliseren en zuiver drinkwater. Geberit hecht veel waarde aan verantwoord onderwijs, sociale projecten met jongeren en het bewustzijn van sociale verantwoordelijkheid rond het belangrijke thema water.

Geberit Group Sustainability